NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Actueel

Staatssecretaris Blokhuis beschrijft ambities beschermd wonen en maatschappelijke opvang

19 januari 2018 - Staatssecretaris Paul Blokhuis beschrijft in de voortgangsrapportage Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen zijn prioriteiten voor de komende vier jaar.

lees meer

GGZ in de wijk, wat gebeurt er allemaal?

8 januari 2018 - Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie wil dat er psychologische hulpverleners komen in wijken. GGZ Nederland steunt de oproep, maar benadrukt ook dat er de afgelopen jaren al veel is gebeurd.

lees meer

Maak meer gebruik van ervaringsdeskundigheid

5 januari 2018 - Paola van der Noordt, ervaringsdeskundig projectleider bij RIBW Brabant, roept in een opiniestuk van Trouw op: 'Maak meer gebruik van de ervaringskennis die er is.'

lees meer

Mensen met een stoornis kunnen na herstel moeilijk meekomen in de maatschappij

3 januari 2018 - Mensen met een ernstige psychiatrische aandoening kunnen in de jaren na herstel maatschappelijk niet goed meekomen. Dat blijkt uit onderzoek van Stynke Castelein, hoogleraar aan de Rijksuniver­siteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis.

lees meer

Fijne feestdagen!

22 december 2017 - Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2018!

lees meer

Gemeenten sluiten Village Deals

22 december 2017 - In elf gemeenten sloten het college van B&W en de gemeenteraad een Village Deal. Daarmee zetten ze in op ondersteunings-arrangementen in het sociaal domein.

lees meer

Staatssecretaris Paul Blokhuis: ‘Iedereen moet kunnen meedoen’

21 december 2017 - Paul Blokhuis sprak in de Tweede Kamer over zijn visie op belangrijke onderwerpen, zoals de geestelijke gezondheidszorg en preventie.

lees meer

11 januari: Netwerkbijeenkomst ervaringsdeskundigen en belangstellenden regio Rotterdam

12 december 2017 - Pameijer organiseert in samenwerking met de Landelijke Vereniging van Ervaringsdeskundigen een netwerkbijeenkomst in de Regio Rotterdam op donderdag 11 januari 2018.

lees meer

Publicatie: Verkenning investeringsopgave ‘beschermd thuis’

8 december 2017 - Gemeenten staan grote investeringen te wachten als gevolg van de ambulantisering van de ggz, blijkt uit de Verkenning investeringsopgave ‘beschermd thuis’.

lees meer

Financiering lokale ggz voorzieningen uit verschillende potjes vergt domeinoverstijgende samenwerking

4 december 2017 - 'Om hulp te bieden aan kwetsbare mensen in de wijk is het nodig om domeinen te overschrijden. Voor de financiering geldt dat evenzeer.

lees meer