NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

29-11 Kennisdag: Beschermd wonen en maatschappelijke opvang

Gemeenten zijn aan de slag met de besluitvorming over de regio-indelingen beschermd wonen, hebben regionale beleidsplannen en voeren gesprekken met aanbieders om tot transformatie van het aanbod te komen. Daarbij wordt gedacht en gehandeld vanuit de leefwereld en inclusieve samenleving, waarin gemeenten samenhangende ondersteuning leveren voor de mensen die dat nodig hebben.

Op woensdag 29 november 2017 organiseert de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een kennisdag over Beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Naast keynote-sprekers Erik Dannenberg en Philippe Delespaul zijn er workshops over bijvoorbeeld GGZ in de wijk, e-health voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en lokale uitvoeringskracht van regiogemeenten. Ook vanuit het programma Nieuwe wegen ggz en opvang wordt op deze kennisdag een workshop verzorgd.

Elke reis begint in de buurt!
In deze workshop maakt u nader kennis met het programma Nieuwe wegen ggz en opvang. Harry Michon (Themacoördinator vanuit het Trimbos-instituut) en Gaby Coolen, productontwikkelaar bij Pameijer (Rotterdam), gaan met u in gesprek over deze nieuwe wegen, en de impact van de initiatieven. Zij nemen één afslag in het bijzonder: die van de buurtcirkels. In die door Pameijer ontwikkelde aanpak, ondersteunen 8 tot 12 deelnemers in een wijk elkaar in een sociaal netwerk. Wederkerigheid staat voorop. Een vrijwilliger zorgt voor stimulans en verbindt de groep met buurt en wijk. De leden zijn met elkaar een netwerk, èn sluiten aan bij bestaande sociale structuren. Een professionele buurtcirkelcoach biedt een vangnet.

Meer informatie


Geplaatst op: 10 oktober 2017
Laatst gewijzigd op: 10 oktober 2017