NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Eerste landelijke RACT en resource groepen congres – 16 november 2017

Resilience+ organiseert i.s.m. Stichting RACT Nederland op donderdag 16 november 2017 Het eerste landelijke RACT en resource groepen congres

De Nederlandse resource groepen methodiek krijgt steeds meer vorm en inhoud. De eerste pilots en praktijkervaringen zijn hoopvol. De scholing is gestart en steeds meer instellingen starten een pilot rond dit thema. Binnen de verslavingszorg, jeugdzorg en het forensisch domein is de pilot inmiddels gestart. Resource groepen zijn ook toepasbaar binnen het sociaal domein. Vandaar dat we gemeenten ook nadrukkelijk uitnodigen om actief deel te nemen aan dit congres.

Wat is er nog meer gebeurd in 2017?

  • Een nieuwe stichting is opgericht in januari
  • Het onderzoek naar de werking van resource groepen in Nederland, onder leiding van Hans Kroon, Niels Mulder en Cathelijn Tjaden is gestart.
  • Het nieuwe boek over resource groepen is verschenen op 15 juni 2017.
  • Diverse keren op werkbezoek naar Zweden geweest. En nieuwe werkbezoeken staan in de planning.

Programma

Tijdens de dag leert u meer over het Zweedse RACT-model en de Nederlandse variant. Ook komt u meer te weten over vergelijkbare, nieuwe en veelbelovende methodieken die bijdragen aan: naasten betrekken, meer eigen regie en participatie van cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA).

Datum en locatie

  • Datum: 16 november 2017
  • Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26 te Utrecht

Bron: Resilience+

Meer informatie en aanmelden


Geplaatst op: 29 augustus 2017
Laatst gewijzigd op: 23 augustus 2017