NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Programma congres ‘Samen werken aan sociale inclusie’ 15 maart 2018 bekend.

Het programma van het congres ‘Samen werken aan sociale inclusie’ op 15 maart 2018 is bekend. Het wordt een bijzondere en inspirerende dag, opgebouwd rond 5 thema’s: burgerkracht, meedoen in de samenleving, samenwerking, duurzame financiering en wonen en opvang. Naast een plenair programma o.l.v. Elisabeth van den Hoogen maakt u een keuze uit ruim 40 workshops en 5 bouwsessies. Ook kunt u een bezoek brengen aan een bruisend ontmoetings- en inspiratieplein.

Net even anders

Het congres werkt net even anders dan u (misschien) gewend bent. We starten samen en we sluiten samen af. Maar daartussendoor kiest u zelf. U legt niets vast, niets moet, alles mag.

U kunt zich vooraf dus niet inschrijven voor de workshops en bouwsessies. Wel raden wij u aan om u alvast goed te oriënteren op ons programma, zodat u op 15 maart snel uw keuze kunt maken. Om u te helpen, hebben wij het aanbod zowel in drie workshoprondes als vijf themaroutes ingedeeld.

Ontmoetings – en inspiratieplein

Een kop koffie drinken met ervaringsdeskundigen. Kennismaken met mooie initiatieven. Nieuwe inzichten opdoen. Of gewoon even bijkomen in de filmhoek. Ons ontmoetings- en inspiratieplein biedt het allemaal. U vindt hier de kenniscentra Trimbos Instituut, Phrenos en Movisie. Ook MIND, Per Saldo, Stichting ZorgDier en het Schakelteam Personen met Verward Gedrag zijn aanwezig. VN-ambassadeurs vertellen u graag hoe we samen het VN-verdrag voor de rechten van de mens kunnen waarmaken. En de straatadvocaten leggen uit wat zij doen. De ervaringsdeskundigen van Samen Sterk zonder Stigma nodigen u uit voor een koffiegesprek, over het leven met een psychische kwetsbaarheid. Het is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod. Sla dus gerust een workshop over en kom bijpraten en ideeën opdoen. En ga gegarandeerd vol inspiratie weer op weg!

Bouw mee aan de toekomst van sociale inclusie in onze ‘bouwsessies’

Hoe ziet sociale inclusie er over 10 jaar uit? En welke randvoorwaarden zijn daarvoor nodig? Weet u het antwoord? En wilt u daar wel eens over meepraten? Kom dan uw steentje bijdragen aan de sociale inclusie van de toekomst! We hebben 5 thema’s en dus ook 5 bouwsessies: burgerkracht, meedoen in de samenleving, samenwerking, duurzame financiering en wonen en opvang. In de bouwsessies gaan we samen het gesprek aan. Wel met een doel natuurlijk. Dit doel kan voor iedere bouwsessie anders zijn: een advies aan de politiek, een tijdens deze dag ontwikkelde aanpak, een manifest, een opgelost vraagstuk…. De doelen van de bouwsessies maken we later bekend. Loop in en uit wanneer u wilt. Luister, praat en doe mee. U bent van harte welkom!

Mission Possible: op expeditie naar de toekomst

In de workshops, de bouwsessies en op het ontmoetings- en inspiratieplein komen heel veel kennis en ervaring bij elkaar. Een vruchtbare bodem voor nieuwe inzichten en kansen voor sociale inclusie! En dat is precies waar onze ‘mission possibles’ naar op zoek gaan. Tijdens het plenaire gedeelte maakt u kennis met 5 expeditieteams, gekoppeld aan de 5 thema’s. Gedurende de dag komt u de expeditieleden overal tegen, gespitst op bijzondere ontwikkelingen, goede voorbeelden, onverwachte verbanden. Kansen dus. Heeft u tips of ideeën voor onze expeditieleden? Zien ze kansen over het hoofd? Spreek ze gerust aan. Uw inbreng is van harte welkom. Want werken aan de toekomst van sociale inclusie doen we samen.

Meer weten en aanmelden


Geplaatst op: 19 februari 2018
Laatst gewijzigd op: 14 maart 2018