NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Online contact in veilige omgeving voor ggz-cliënten

Verschillende contact- en ontmoetingssites helpen mensen met een psychiatrische aandoening met het vinden van community’s van cliënten/ervaringsdeskundigen. Sommige ggz-cliënten hebben behoefte aan contact met gelijkgestemden. Anderen willen meer eigen regie over de zorgverlening. Het is belangrijk dat cliënten hun online kansen en mogelijkheden optimaal kunnen benutten. We lichten 3 onlineomgevingen uit: durfjijmetmij.nl, quli en E-learning Philadelphia.

Durfjijmetmij.nl

De contact- en ontmoetingssite durfjijmetmij.nl helpt mensen met een psychiatrische aandoening met het sluiten van nieuwe vriendschappen, bij het zoeken naar een date, of relatie en maakt hen zo minder eenzaam. Parnassia is de initiatiefnemer van de ontwikkeling.  Binnen de site zijn de profielen van de leden alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden. Dit zorgt voor een veilige omgeving. Ruim vier duizend leden van ggz-instellingen hebben een profiel aangemaakt.

Op de site kunnen leden zowel privé chatten als in een algemene chatbox met meerdere gebruikers tegelijk praten. Ze kunnen elkaar berichtjes sturen en met elkaar afspreken om samen iets te ondernemen. Op de site staat ook een uitkalender met activiteiten die organisaties voor leden organiseren.

Quli

Quli is een onlineplatform voor patiënten en cliënten, zorgprofessionals en organisaties. Het geeft cliënten de vrijheid om zelf de regie over de zorg te nemen. Door slimme apps, zorgverleners, vrienden, familie en wensen en behoeften met elkaar te verbinden, zorgt Quli voor overzicht en rust. De cliënt heeft de controle.

Wil jij meer zelf doen en beter voor jezelf kunnen zorgen? Maar kun je soms wel wat hulp gebruiken? Dan kan Quli de uitkomst voor je zijn. Quli staat je ieder moment van de dag bij, biedt tips en tools om je leven makkelijker en aangenamer te maken, gezond te worden en blijven of anders om te gaan met je ziekte of beperking. Je hebt je zorgdossier altijd bij de hand, legt belangrijke momenten vast en deelt hoe jij je voelt en andere (medische) informatie met mensen voor wie het belangrijk is. Hierbij heb jij de controle, jij bepaalt wat relevant is en wie wat van je mag weten. Zo houden we Quli veilig, je mag bij ons verwachten dat anderen niet bij je informatie kunnen zonder jouw toestemming.

E-learning Philadelphia

Internet biedt mensen met een verstandelijke beperking extra kansen in hun leven. Online zijn betekent contact hebben met anderen, informatie uitwisselen en meedoen met de maatschappij. Dankzij internet en social media hebben mensen met een beperking meer regie over hun eigen leven, kunnen ze zelfstandiger functioneren en beter ontdekken wat ze leuk vinden. Daarom heeft Philadelphia voor zowel begeleiders als cliënten een totaal pakket ontwikkeld met 9 interactieve voorlichtingsfilms voor cliënten, een e-learning voor begeleiders en een spel voor beide doelgroepen. In de films leren cliënten bijvoorbeeld hoe je om kunt gaan met bepaalde online situaties zoals: online aankopen, webcammen, games, YouTube en vervoer.

Meer weten


Geplaatst op: 4 juli 2017
Laatst gewijzigd op: 23 juni 2017