NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Tool – kennisbundel herstelondersteunende zorg

Herstel gaat over het leren leven met een ontwrichtende aandoening, beperking of kwetsbaarheid. De mogelijkheden en kracht van de mens staan hierbij centraal. Herstellen doet de cliënt zelf. Maar hoe ondersteun je iemand, vanuit de zorg, op de juiste manier? Download de nieuwe praktijkgerichte online kennisbundel Herstelondersteunende zorg – ontwikkeld voor hbo – van Zorg voor Beter en ontdek het!

Praktijkgerichte materialen

De zorgverlener richt zich op de mogelijkheden en kracht van de cliënt. In deze Kennisbundel staan opdrachten, filmpjes, praktijkopdrachten en ander actueel lesmateriaal die je als docent of praktijkbegeleider goed kunt gebruiken om studenten vertrouwd te maken met herstelondersteunende zorg. In de bundel vind je ook tips, instrumenten en andere materialen voor de praktijk.

De kennisbundel is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld en met gebruikmaking van de meest actuele gegevens tot stand gekomen. Hij is geschreven voor zowel hbo- als mbo-verpleegkundigen, in opleiding of al werkzaam. Ook docenten van deze opleidingen of (praktijk) begeleiders in de ouderenzorg kunnen gebruik maken van de kennisbundel voor (bij)scholingsactiviteiten. Het is goed mogelijk onderdelen van de kennisbundel te gebruiken en je kunt zowel individueel als in groepsverband aan de slag.

Bron: www.zorgvoorbeter.nl

Meer weten over de kennisbundel herstelondersteunende zorg


Geplaatst op: 27 februari 2017
Laatst gewijzigd op: 24 februari 2017