NIEUWEWEGENGGZENOPVANG

Verslagen

E.V.A. ziet nieuwe wegen voor dak- en thuislozen

Wytze Groen en Fokko van der Ploeg zijn van E.V.A.: Eigenaar van Vraag en Aanbod. Ze zien een toename van het aantal daklozen en vinden dat die daklozen zelf de eigenaars van hun vraag en aanbod moeten zijn, in plaats van dat hen aanbod wordt opgedrongen dat niet aansluit bij hun behoeften.

lees meer

Duurzame financiering van innovaties in Zuid-Limburg

Elvira van Bergen (directeur coöperatie Heerlen STAND-BY!) en Paul Schefman (bestuurder LEVANTOgroep) vertellen over de experimenten in de Zuid-Limburgse gemeenten die moeten dienen als opmaat naar duurzame financiering van innovaties op het gebied van ggz en maatschappelijke opvang.

lees meer

Nieuwe wegen ggz en opvang gaat voor landelijke implementatieagenda

Deelnemers en betrokkenen bij Nieuwe wegen ggz en opvang kwamen samen om in maart 2018 tot een landelijke implementatieagenda te komen.

lees meer

Werkbezoek Ministerie van VWS: PsyNet faciliteert klant en netwerk van zorg en hulp

Op 21 september brachten vertegenwoordigers van het ministerie van VWS een werkbezoek aan PsyNet in Utrecht.

lees meer

Duurzame GGZ in de wijk in Amsterdam-Zuid

Chris van der Kroon gaf een presentatie over Ggz in de wijk Amsterdam Zuid tijdens de Masterclass over Duurzame financiering op 14 september.

lees meer

10 inzichten deelnemers over duurzame financiering

Op 14 september 2017 vond de Masterclass ‘Duurzame financiering van innovaties’ plaats. Bekijk 10 inzichten van deelnemers na afloop van de masterclass.

lees meer

Duurzame financiering vanuit het perspectief van de zorgverzekeraar

Peter van Zuidam (Zilveren Kruis) en Gerjan Prins (VGZ) gaven een presentatie over duurzame financiering vanuit het perspectief van de zorgverzekeraars.

lees meer

Samenwerking op de kaart – VNG

Om in kaart te brengen welke samenwerkingsprojecten er zijn, heeft VNG onderzoek gedaan en samenwerkingskaarten opgesteld.

lees meer

Proeftuin Blauwe Zorg – Maastricht/Heuvelland

Het project Blauwe Zorg in Maastricht/Heuvelland is een van de landelijke proeftuinen van het ministerie van VWS voor zorginnovatie.

lees meer

Nieuwe vormen van ondersteuning en bekostiging in Zuid-Limburg

Paul Schefman (LEVANTOgroep), Maud Renders (gemeente Brunssum), Ralf Stoffels (CMWW) en Esmé Kock (LEVANTOgroep) over lumpsum financiering.

lees meer